Upprop: Palestinian Queers for BDS

16 Feb

Palestinian Queers for BDS
Upprop för alla queergrupper, organisationer och individer I hela världen att
Bojkotta Apartheid-staten Israel
27 juni 2010

Som palestinska queers, ser vi queerrörelsen som ett politiskt och intersektionellt motstånd som analyserar olika kamper och maktrelationer och försöker utmana dem. Vi är övertygade om att kampen för rättigheter för de förtryckta och marginaliserade queerminoriteterna inte kan skiljas från kampen mot alla former av förtryck runt om i världen. Detta är uppenbart i queerrörelsens stolta historia världen över, som har gått igenom många globala, socio-politiska strider mot alla former av förtryck, imperialism, orättvisor och diskriminering oavsett vart de existerar. Som en fortsättning på denna stolta historia, vill vi palestinska queeraktivister uppmana HBTQI-samhällen runt om i världen att kämpa för rättvisa i Palestina genom att engagera sig och genomföra en omfattande bojkott, desinvestering och sanktioner (BDS) mot Israel tills de har avslutat sitt flerskiktade förtryck av det palestinska folket, i linje med 2005 års upprop för BDS av det palestinska civila samhället [1].

I 62 år har Israels förtryckande regim systematiskt och konsekvent koloniserat, ockuperat och genomfört apartheid mot det palestinska folket och därmed förnekat deras grundläggande mänskliga rättigheter. Palestinier som bor på Västbanken har utsatts för en brutal militär ockupation som manifesteras av Israels illegala kolonier, vägspärrar, och apartheidmuren. Palestinier som bor inne i Israel fortsätter att möta systematisk, legaliserad apartheid politik som diskriminerar dem i alla samhällsskikt, vilket gör dem till andra klassens medborgare, i bästa fall inne i Israel. Majoriteten av palestinierna i diasporan förvägras fortfarande sina FN-sanktioners rätt att återvända till sina hem .
De 1,8 miljoner palestinierna i Gaza möter den mest brutala formen förtryck eftersom de lever i ett utomhusfängelse efter år av den olagliga israeliska blockaden av Gazaremsan, som beskrivs som ett ”långsamt folkmord” av framstående experter inom internationell rätt.

Israels pågående förtryck av det palestinska folket skiljer sig inte mellan palestinska Queers, och icke-Queers. Palestinska queers möter inte bara dessa orättvisor på en daglig basis och genomgår det israeliska förtrycket som alla andra palestinier. Vårt motstånd och vår sak missbrukas felaktigt genom att Israel rosatvättar sina kontinuerliga brott mot hela den palestinska befolkningen. Under de senaste åren Israel har lett en internationell kampanj som försöker presentera Israel som den ”enda demokrati” och ”gay fristad” som finns i Mellanöstern, medan de ironiskt skildrar palestinierna som lider varje dag från Israels statliga rasism och terrorism, som barbariska och homofobiska.

Därför skriver vi palestinska queeraktivister ett upprop till alla queergrupper, organisationer och individer runt om i världen att stå för rättvisa och inför Israels rosatvättande ansträngningar genom att gå med den globala kampanjen för bojkott, desinvestering och sanktioner (BDS) mot Israel tills de är helt förenliga med internationell rätt, och att Israel upphör med sin ockupation, kolonisation och apartheid. Vi uppmanar dig att:
• Godkänna 2005 års palestinska civila samhället kräver BDS, sprida den i din queercommunity.
• Avvisa alla inbjudningar att föreläsa och samarbeta med israeliska universitet och institutioner, i enlighet med riktlinjerna för akademiska och kulturella bojkott av Israel som genom PACBI [2]
• Kampanj mot all verksamhet som syftar till att rosatvätta Israels brott och förtryck av det palestinska folket.
• Organisera i respektive communities att inleda BDS kampanjer, eller gå med i befintliga

[1] Palestinian United Call for Boycott http://www.bdsmovement.net/?q=node/52
[2] Pacbi – Call for Academic and Cultural Boycott of Israel http://www.pacbi.org/etemplate.php?id=869

(översatt av Queers against Pinkwashing till svenska från Palestinian Queers for BDS hemsida)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: