Upprop till queer BDS!

27 Jun

QUEERA VISIONER, BDS OCH PINKWASHING

Introduktion

World Social Forum: Befria Palestina, som hålls I Porto Alegre, Brasilien mellan 28 november till 1 december 2012, kommer att samla aktivister från hela världen för att organisera sig för rättvisa i Palestina. Palestinian Queers for BDS, Pinkwatching Israel och al Qaws – för sexuell- och genusmångfald i det palestinska samhället, samarbetar med andra palestinska partners för att etablera den formella strukturen för detta års forum.

Genom den här kanalen siktar vi på att sätta ljus på vikten av sexualpolitik i analysen av de israeliska bosättarnas kolonialism och ockupation, och att förespråka frågor som rör sexualitet och queer politik som nyckelaspekter för den palestinska frihetskampen. Vi vill också mobilisera lokala och internationella aktivister och sociala rörelser runt queera visioner, BDS och pinkwashing.

 Mål

Våra mål är: Vi bjuder in dig att skapa det här årets WSF: Befria Palestina tillsammans med oss. Vi kommer att samlas i Porto Alegre för att diskutera framtida mål och strategier, för att skapa starka lokala och internationella nätverk och mobilisera en omfattande global rörelse för palestinskt självbestämmande, radikal queer politik och kroppsliga/fysiska rättigheter. Vi bjuder in aktivister, sociala rörelser och queergrupper att ansluta sig till vårt projekt och till att delta i det minnesvärda World Social Forum: Befria Palestina.

ETABLERA en länk mellan sexualpolitik och queer aktivism som nödvändiga för den palestinska frihetskampen.

BYGGA en queer diskurs och en aktivistpraktik som inte separerar sig själv från kamper mot kolonialism, rasism och neoliberalism.

SKAPA en plattform för utbyte mellan aktivister som arbetar med pinkwashing och queer BDS.

STRATEGIER för de nästkommande två årens lokala och internationella anti-pinkwashing-arbete, queer BDS-aktivism, kampanjer och aktioner.

BERIKA BDS-analyser, -strategier och –politik genom att presentera en omfattande vision gällande de sexualpolitiska aspekterna av Israels ockupation och apartheidsystem.

NÄTVERKA med aktivister från hela värden och skapa nya samarbeten med sociala rörelser och aktivister i Latinamerika.

UTVÄRDERA arbetet med queer aktivism för Palestina, undersöka utmaningar och frågor som har kommit upp de senaste åren och diskutera olika sätt att klara dem.

STRUKTUR

För att nå våra mål siktar vi på att bidra med tre huvudsakliga strukturer:

EN PLANERINGSKOMMITTÉ bestående av internationella och regionala aktivister som arbetar med queer BDS, denna kommitté ska vara integrerad med den formella strukturen för WSF:s organisationskommittéer

EN ARBETSKONFERENS för anti-pinkwashingaktivister där vi kan utbyta erfarenheter och skapa strategier för det framtida arbetet med queer BDS och pinkwashing.

ÖPPNA EVENT OCH SAMMANTRÄDEN för att presentera queert BDS-arbete inom den bredare struturen och arbetet med World Social Forum..

FÖRSLAG EFTERLYSES

Var god och kontakta vår internationella organisationskommitté med frågor och förslag till info@pinkwatching.org. Vi ser speciellt fram emot att få förslag enligt följande;

X Förslag till arbetskonferensen som beskriver och delar framgångsrika och/eller viktiga queer BDS eller anti-pinkashingkampanjer eller aktioner organiserade inom eller av era lokala communitys.

X Förslag för allmänna sammanträden eller workshops runt queer BDS och pinkwashing och analyser kring på vilka sätt sexualpolitik manifesteras i den israeliska ockupationen.

Ditt förslag får vara på max två sidor och ska innehålla kontaktinformation.

Vi ser fram emot att träffa dig!

Organisationskommittén

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: