Hey…hur var Stoppa EDL 4 augusti i stockholm?

2 Sep

Manifestationen som gick under parollen Stoppa EDL/Inte i vårt namn var utlyst till kl.13 på Norra bantorget, och en stund efter ett började människor strömma till i hundratal. Manifestationen hölls för att den högerextrema organisationen English Defence League (EDL) skulle hålla ett utomhusmöte på andra sidan Norra bantorget. Detta var samma dag som prideparaden hölls i Stockholm.

Qap var några av talarna.

”Inte i vårat namn” syftar på att English Defence League har använt HBTQ-frågor för att driva sin islamofobiska och rasistiska retorik enligt modellen- ”här kommer muslimerna och hotar våra bögar och flator”. Vi var många, många just transpersoner, asex, bi, flator, bögar och queers för att säga- vi kommer från och med nu inte låna ut våra existenser till rasistisk argumentation – inte i vårt namn!

Efter talen som inledde manifestationen hölls en vuvuzelakonsert och flera av EDLs talare på andra sidan torget hade svårt göra sig hörda genom vuvuzelornas toner och de ondgjorde sig i några av talen över oljudet.

Stämningen under Stoppa EDL-manifestationen –  med stor uppslutning och talare från bla Aktion mot deportation och den antifascistiska  rörelsen – förbyttes snabbt när polis valde att gå in hårt mot många av manifestationens deltagare. Polisen hetsade även hundar mot demonstranterna vilket fick konsekvensen att flera blev bitna. Manifestationen var lugn och absolut inte våldsam som vi uppfattade den.

Hundbiten deltagare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: