Stoppa SDL!!!

21 Mar

Nu på lördag den 23 mars ska Swedish Defence League (SDL) hålla en manifestation på Stortorget i Malmö. SDL är en högerextremgrupp som  bland annat använder pinkwashing för att driva sin islamofobiska argumentation. De, tillsammans med sin brittiska syskonorganisation English Defence League (EDL) höll i somras en manifestation i stockholm samma dag som Pride paraden. Ni kan läsa om den och motdemonstrationen längre ned på sidan.

5

Defence League-grupperna tillhör den del av extremhögern som tagit avstånd från homohat och antisemitism och istället satt muslimer och islam som måltavla för deras våldsamma retorik. SDL och EDL är del av samma nätverk som Anders Behring Breivik själv räknade sig som en del av . De använder pinkwashing genom att hävda hbt-personers säkerhet är i fara på grund av “muslimerna”. Det ser vi som ett försök att skapa två grupper och sedan ställa dem mot varandra. Vi motsätter oss idén om “de två grupperna”. Uppställningen av hbtq-personer/muslimer som motsatspar eller separata kategorier är inte sann. Det är en retorik som inte på något sätt kan kallas homovänlig eftersom den effektivt osynliggör alla som är hbtq-personer och muslimer.

Vi vet bättre, vi som är queers och muslimer. Vi som har vänner, kamrater och partners som är queers och muslimer – Vi har sagt det förut och säger det igen; vad de flesta hbtq-personer ser som det stora hotet i Europa är högerextremister.

Vi ses på Möllan kl 12 för att sedan gå ner mot Stortorget. För uppdaterad info kolla FB eventethttp://www.facebook.com/events/489418281095187/

Annonser

7 svar to “Stoppa SDL!!!”

 1. Arwen mars 22, 2013 den 11:25 e m #

  Och om du hade kunskap så hade du förstått att SDL och Breivik inte har med varandra att göra

 2. Erik mars 22, 2013 den 11:34 e m #

  stoppa en lugn demonstration? dom slåss inte, dom pratar bara om dåliga saker som står i koranen, och ni vill stoppa dom? dom har väll samma rätt som er att uttrycka sin åsikt och gå på gatorna? dom uttrycker inget hat mot muslimer bara mot folket som lyder koranen till punkt och pricka. Såna som kan döda oskyldiga för att dom inte lyder koranens ord. ska ni stoppa en demonstration som är emot det? tycker det låter väldigt fel av er. Och dom har tillstånd för demonstrationen, har ni det för eran motdemonstration?
  jag är inte med dom och inte med er, vill bara veta hur ni tänker igentligen?

 3. Helin J mars 23, 2013 den 12:02 f m #

  Finns inget som heter ”islamofobi” ta reda på vart det kommer ifrån innan ni använder såna falska påhittade ord . Och sen så är det ingen pinkwashing för att man inte gillar muslimers nedsättande attityd och värderingar om HBT personer, som även går utöver icke HBT personer och drabbar dom allra mest. Det är bara så att islamkritiker inte gillar muslimers värderingar och attityder. Läs vart ”Islamofobi” kommer ifrån https://www.facebook.com/pages/Islamofobi-%C3%A4r-ett-falskt-p%C3%A5hittat-ord/216659858477547?ref=stream

 4. Stig mars 23, 2013 den 8:43 f m #

  SDL tillhör den israeliska lobbyn och är en vänsterextrem rörelse.

  • Stig mars 23, 2013 den 8:44 f m #

   så e de.

 5. Kenneth mars 23, 2013 den 9:38 f m #

  Alltid lika roligt att läsa som utomstående med objektiva ögon. När ska ni förstå att SDL ingår i ett nätverk som finns i flera länder och består av olika nationaliteter, olika raser, olika religioner. Det har inget med högerextremism att göra! De flesta nationalister tar inte i SDL med tång.

 6. Joppe mars 24, 2013 den 7:32 e m #

  vad tror du händer med queers när islam har tagit över världen…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: